Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Milyen hatása van testünkre, miért jó kerékpározni? A válasz egyszerű: mert egészségesebb életet élhetünk, fittebbek és karcsúbbak lehetünk. - Fitnesz magazin
részletek »

Kerékpározás hatása testünkre, a biciklizés pozitív hatásai

Napi aktualitások, érdekességek és információk a fitness témaköréből. Jó olvasást kívánok!
Fitnesz magazin
Itt vagy: Fitnesz magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kerékpározás hatása testünkre, a biciklizés pozitív hatásai
Kerékpározás hatása testünkre, a biciklizés pozitív hatásai
A kerékpározás pozitív hatásai testünkre
Milyen hatása van testünkre, miért jó kerékpározni? A válasz egyszerű: mert egészségesebb életet élhetünk, fittebbek és karcsúbbak lehetünk.
Ha pénztárcakímélő, de mégis hatékony mozgásformát szeretnénk választani, akkor bátran ajánlhatjuk a szabadban történő biciklizést, hiszen rengeteg testünkre gyakorolt pozitív hatása létezik, melyekről az alábbiakban szeretnénk egy rövid összefoglalást bemutatni.

Kerékpár márkák, avagy milyen biciklit is válasszak?
A válasz első gondolatra talán egyszerűnek tűnhet, azonban ha utánanézünk, nem is annyira könnyű rá helyes választ találni, hiszen rengeteg féle bicaj közül választhatunk, de vajon érdemes megvenni a nagyon drágát vagy inkább egy olcsóbbat válasszunk? Elsősorban azt határozzuk meg, hogy milyen célra vásárolunk. Ha hetente néhány órát szeretnénk csak tekerni, akkor egy olcsóbb is megteszi. Rendszeres használatra viszont érdemesebb lehet egy komolyabbat választanunk (pl. KTM).
Hirdetés

Mire jó a kerékpározás?
Legnagyobb előnye, hogy miközben sportolunk, a tiszta levegőn lehetünk a természetben, távol a város forgatagától és zajától, egy kicsit kiszakadhatunk a nyüzsgő élet forgatagából. Mindez örömöt szerez, de eközben formálja testünket, fitté varázsolja alakunkat, miközben rengeteg kalóriát éget el. Ez természetesen egyenes arányú velejárója a szervezetünkben felhalmozott zsíroktól való megszabadulásnak.

Napi fél óra biciklizés pozitív hatásokat fejt ki vérkeringésünkre, anyagcserénkre és emésztésünkre azáltal, hogy felgyorsítja anyagcserénket. Ez utóbbit az egészséges és napi szintű több, de kevesebb étel elfogyasztásával is elősegíthetjük. A rendszeres edzés hozzájárul továbbá állóképességünk növeléséhez is, ellenállóbbak lehetünk a stresszel és a bennünket érő napi szintű negatív hatásokkal szemben is.

Reméljük, hogy cikkünk felkeltette érdeklődésed a kerékpározás iránt és hozzásegít egy egészségesebb élet megtalálásához. Mindenkinek jó és örömteli biciklizést kívánunk!
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kerékpározás, hatás, pozitív, bicikli, márka
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-06-03 00:02:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Zoli2011-08-26 17:21:27 | #12
Zoli

Régóta köztudott, hogy a bringázás kiváló hatással van a testre többféle szempontból is. Cangázásra fel! :)

Tuti menü